IPM söker Legal Counsel

IPM söker Legal Counsel

IPM är en internationell hedgefondförvaltare som erbjuder lösningar till institutionella investerare globalt. IPM grundades 1998 och är en specialiserad förvaltare inom sitt område med fokus på fundamentalt drivna och modellbaserade investeringsstrategier. Verksamheten bedrivs från Stockholm och London och består av cirka 60 anställda.

Under en föräldraledighet söker nu IPM en jurist som kan axla bolagsjuristrollen under cirka 12 månader med start i början av 2021.

Arbetsbeskrivning:

I denna bolagsjuristroll arbetar du brett över rättsområdena och stort fokus läggs på att granska, upprätta och förhandla avtal av varierande slag med motparter såväl i Sverige som utomlands. Den internationella prägeln består bland annat av att ansvara över avtal och annan legal dokumentation med IPM:s kunder, och den svenska prägeln inkluderar bland annat leverantörsavtal, aktiebolagsrätt, bolagsstyrning och arbetsrätt. Som IPM:s enda jurist är du ansvarig över och involverad i arbetet kring bolagets samtliga juridiska frågor, och är juridiskt stöd till IPM:s alla avdelningar. Du tillhandahåller vidare rådgivning till och arbetar nära bolagets ledning, är styrelsesekreterare samt ansvarar för internrevision.

Rollen är baserad på IPM:s huvudkontor i Stockholm. Bolaget har även ett kontor i London och juristen ansvarar och koordinerar även det juridiska arbetet på internationell nivå. Samarbete med externa advokatbyråer sker både i Sverige och utomlands.

Du erbjuds:

Hos IPM erbjuds du en unik möjlighet att arbeta som ansvarig jurist på en hedgefondförvaltare. Du kommer till en driven och engagerad organisation med internationell prägel där det finns stort utrymme att utveckla dina färdigheter som affärsjurist. Hos IPM får du möjlighet att jobba nära verksamheten tillsammans med drivna och mycket kompetenta kollegor.

Vem är du?

Du har en juristexamen och därefter 4-6 års relevant affärsjuridisk arbetslivserfarenhet från byrå och/eller bolag. Du trivs i en roll med mycket ansvar och är van att arbeta självständigt och hantera flera ärenden samtidigt. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med fonder, kapitalförvaltning och/eller AIFMD och MiFID. Du arbetar obehindrat både på svenska och engelska och trivs i en organisation med stor internationell prägel.

Som person är du affärsdriven, engagerad, strukturerad och har gärna ett intresse för finansbranschen och/eller kapitalförvaltning. Särskild vikt läggs vid att du har integritet i din rådgivande roll och att kan ge konkreta råd och att du inte räds att ta initiativ och arbeta proaktivt.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar IPM med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Karlsson på telefonnummer 0736-90 50 18 alternativt matilda.karlsson@jurek.se